botten.png
 

Att en korv i bröd kallas för Hot Dog på engelska, det vet alla. Det här ville vi anspela på när vi tog fram vår panerade torskfilé och därför döpte vi den till Hot Cod. Cod betyder torsk på engelska och det är vad våra Hot Cods är gjorda av: 100% vildfångad torsk från Barents Hav och Norska Havet. Hot Cod skall med fördel stekas eller friteras. Då får man mest smak på dem och de får en härligt krispig yta. 

I stekpanna: Stek på medelhög värme i ca 2 minuter på varje sida. Använd smör, margarin eller rapsolja för att få en krispig och smakrik yta.

 I fritös: Värm upp oljan till 180 grader. Fritera i ca 3 minuter. Tänk på att oljan är mycket varm!

 
 

Som en riktig Hot Cod, det vill säga i korvbröd

Stek eller fritera Hot Cods. Värm korvbröd. Lägg därefter i ett salladsblad och en nystekt Hot Cod. Toppa med remoulad, gurkmajonnäs eller chilidressing och avsluta med lite finklippt gräslök som extra krydda. Det här tar bara några minuter att tillaga och det blir nästan ingen disk alls att ta vara på. Snabbt, gott och enkelt.Barnens favorit!

 
 
 
 

Som tunnbrödsrulle

Stek eller fritera Hot Cods och tillaga ditt favoritpotatismos. Värm tunnbrödet. Lägg på potatismos och 2 nystekta Hot Cods på tunnbrödet. Toppa med remoulad, gurkmajonnäs eller chilidressing. Lite rostad lök är också gott att ha på.
Vik ihop och njut!

 

Som fish & chips

Fritera först pommes frites och därefter dina Hot Cods. (Det går också bra att tillaga pommes frites i ugn och steka Hot Cods). Vik pappersstruten. Lägg i 2 nyfriterade Hot Cods och pommes frites. Droppa vinäger eller citron på fisken för lite extra sting. Servera med remoulad eller tartarsås
i skål vid sidan av.

 
 
 

Som wrap

Stek eller fritera Hot Cods. Tag ett tortillabröd och lägg först på gurksalladen. Sedan lägger du på två Hot Cods, sallad, lök och tomat. Vik ihop och njut!